Hipoacuzie

hipoacuziaPrin hipoacuzie intelegem diminuarea acuitatii auditive, incapacitatea de a percepe si intelege stimuli acustici. Surditatea este cand acuitatea auditiva scade foarte mult sau dispare complet.

Consultatia ORL cuprinde o anamneza completa si detaliata a pacientului cu intrebari tinta, in scopul de a ne orienta catre un diagnostic. Deasemenea, se efectueaza un examen clinic orl si interpretarea analizelor si investigatiilor recomandate de medicul ORL-ist.

La sfarsitul consultatiei se precizeaza recomandarile medicale si prescriptia tratamentului ce trebuie urmat de catre pacient, sau recomandarile chirurgicale acolo unde este cazul.

Hipoacuzia – Variante

hipoacuzia de transmisie (exista o afectiune ce impiedica transmiterea sunetului)

 • hipoacuzia neurosenzoriala ( ste afectata perceptia sunetului)

Hipoacuzia este un handicap care nu se vede, pacientii cu hipoacuzie traind intr-o lume izolata, fara zgomote. Incidenta hipoacuziei creste cu inaintarea in varsta, iar impactul psihologic este negativ. De foarte multe ori pacientii constata ca sufera de hipoacuzie dupa o perioada lunga de timp de la debutul afectiunii.

Hipoacuzie – Cauze

 • expunerea excesiva la zgomote,
 • inaintarea in varsta (presbiacuzia),
 • diferite afectiuni ale urechii externe, urechii medii sau urechii interne,
 • tumori cerebrale
 • anomalii congenitale
 • infectii virale

O surditate senzoriala ce dureaza mai mult de doi ani se insoteste de degenerare neuronala prin afunctionalitate. Din punct de vedere al gradului hipoacuziei ea poate fi:

 • usoara
 • medie
 • severa
 • profunda

Hipoacuzia – Diagnostic si Tratament

tratament hipoacuzieSe diagnosticheaza  pe baza consultului ORL cu evaluarea completa a urechii, asociat cu alte explorari de evaluare a auzului: audiometria, acumetria instrumentala, impedancemetria/ timpanometria, potentiale evocate auditive, etc.

Exista diverse metode de recuperare a pierderii de auz: chirurgicale, protezare auditiva etc.

Majoritatea persoanelor cu hipoacuzie pot beneficia de protezare auditiva, insa numai un procent mic fac ceva in acest sens.

Este foarte important ca proteza auditiva sa fie corect recomandata si folosita.

Hipoacuzia reprezintă o problemă audiativă care afectează calitatea vieții pacienților, diminuând abilitatea de a percepe sunetele din mediul înconjurător. În clinica noastră ORL din Sectorul 4 al Bucureștiului – Zone Medical Estet, ne dedicăm diagnosticării și tratamentului acestei afecțiuni cu profesionalism și o atenție deosebită pentru fiecare pacient în parte. Dr. Mirela Turcu, un reputat medic specialist ORL, este la dispoziția dumneavoastră cu soluții personalizate și tratamente de ultimă oră, care să răspundă nevoilor specifice ale fiecărei forme de hipoacuzie.

La Zone Medical Estet, abordarea tratamentului hipoacuziei se face într-o manieră holistică, începând cu o evaluare amănunțită a stării de sănătate a urechii și continuând cu stabilirea celei mai eficiente strategii terapeutice. Dr. Mirela Turcu utilizează tehnologii avansate pentru diagnostic, inclusiv audiometrie de înaltă precizie, pentru a determina exact nivelul și tipul de hipoacuzie de care suferă fiecare pacient. Pe baza acestor informații, medicul specialist ORL elaborează un plan de tratament personalizat, care poate include terapie medicamentoasă, proceduri chirurgicale minim invazive sau recomandarea de dispozitive auditive, în funcție de necesitățile individuale.

În cadrul clinicii Zone Medical Estet, pacienții beneficiază de o îngrijire medicală de excepție, susținută de experiența și dedicația Dr. Mirela Turcu. Consilierea pacienților în vederea adaptării la noile condiții de viață impuse de hipoacuzie și monitorizarea permanentă a evoluției stării auditive sunt aspecte cheie în filozofia de tratament promovată de clinica noastră. Ne angajăm să oferim soluții eficiente și compasiune, pentru ca fiecare persoană afectată de hipoacuzie să își recupereze nu doar auzul, ci și bucuria de a trăi o viață plenară

Pentru programari  consultatii contactati

Clinica Zone Medical Estet

Chirurgie Plastica si ORL sector 4 Bucuresti

Dr. Mirela Turcu , medic specialist ORL

www.orl-bucuresti.ro

Contact : 0213340080 sau 0761640626

 

Dr. Mirela Turcu

[/vc_column_text]

hipoacuzie

Zone Medical ESTET

Clinica ORL – Zone Medical Estet din Bucuresti este coordonata de Dr. Mirela Turcu , medic specialist otorinolaringologie, membra a societatii nationale de ORL si a societatii nationale de rinologie. Clinica Zone Medical Estet este o clinica privata de ORL si Chirurgie Plastica aflata in sectorul 4 al capitalei intr-un cartier de vile linistit. Clinica ORL este dotata cu o unitate ORL de ultima generatie, audiometru , videofibroscop.

Afla mai mult