Sinuzita acuta 

Sinuzita acuta reprezinta inflamatia acuta a mucoasei sinusurilor paranazale.

tratament pentru sinuzitaSinuzita acuta maxilara

Este o inflamatie acuta banala, difuza, a mucoasei sinusului maxilar. In general sinuzita maxilara acuta este secundara unei rinite acute. In general  este secundara unei rinite acute. Daca evolutia este trenanta se poate transforma intr-o sinuzita cronica.

Simptomatologie:

 • durere spontana pulsatila la nivelul obrazului, care iradiaza la nivel suborbitar, arcada dentara,
 • obstructie nazala unilaterala,
 • rinoree mucoasa, mucopurulenta care devine purulenta
 • cefalee
 • fotofobie
 • hiposmie
 • febra.

Tratamentul  are ca scop dezobstruarea si decongestionarea mucoasei foselor nazale.

sinuzita acuta tratamentTratament

 • Antibiotic, de preferat dupa antibiograma, timp de 7-10 zile
 • Antiinflamator
 • Antalgic
 • Antialergic
 • Vitaminoterapie

Tratamentul local presupune dezobstructia ostiumului sinusului maxilar si consta in mese nazale zilnice cu substante vasoconstrictoare, aerosoli cu hidrocortizon, vasoconstrictoare.

In forma clinica care nu dreneaza, cu dureri atroce sau daca rinoreea purulenta se mentine dupa citeva zile de tratament, se poate practica punctia sinusului maxilar cu instilarea intrasinusala de solutii antibiotice.

Sinuzita etmoidala acuta

 Este inflamatia acuta a mucoasei celulelor etmoidale si poate apare la toate virstele.

Simptomatologia este reprezentata de: durere intense, pulsatila la nivelul radacinii nasului si unghiului intern al ochiului, obstructie nazala unilaterala, rinoree mucopurulenta sau purulenta,tulburari de miros( hiposmie, anosmie), cefalee, oboseala la efort intelectual.

Tratamentul  consta in dezobstruarea si decongestionarea foselor nazale, printr-o medicatie corespunzatoare: antibiotic,antalgic antiinflamator, aerosoli , inhalatii, mese nazale cu vasoconstrictoare.

Sinuzita frontala acuta

 Reprezinta inflamatia acuta a micoasei sinusului frontal.

Simptomatologie: durere intensa la nivelul regiunii frontoetmoidoorbitare,cefalee, obstructie nazala , rinoree purulenta, tulburari de miros (hiposmie, anosmie).

Tratament este comun cu cel al formei maxilare si etmoidale acute: antibiotic cu spectru larg timp de 10-14 zile, antiinflamatorii, antialgice, vasoconstrictoare local dar si general (pseudoefedrina).

Pentru programarea consultatiilor contactati;

Clinica Zone Medical Estet

Dr. Mirela Turcu , medic specialist ORL 

Tel: 0761640626

TEL: 0761640626 sau 0213340080tratament pentru sinuzita

 

tratament pentru sinuzita

Zone Medical ESTET

Clinica ORL- Zone Medical Estet din Bucuresti este coordonata de Dr. Mirela Turcu , medic specialist otorinolaringologie, membra a societatii nationale de ORL si a societatii nationale de rinologie. Clinica Zone Medical Estet este o clinica privata de ORL si Chirurgie Plastica aflata in sectorul 4 al capitalei intr-un cartier de vile linistit. Clinica ORL este dotata cu o unitate ORL de ultima generatie, audiometru , videofibroscop.

Afla mai mult