Adenoidita acuta, tratament adenoidita acuta Bucuresti, clinica orl adenoidita acuta, tratament adenoidita acuta. ORL Bucuresti adenoidita acuta.

adenoiditaAdenoidita acuta reprezinta inflamatia acuta a amigdalei faringiene Luschka( tesutul limfoid de la nivelul cavumului).

Este frecventa la sugari si copiii mici.

De obicei etiologia este virala, dar s-au evidentiat si infectii asociate cu germeni piogeni: pneumococi,streptococci, stafilococi
Simptomatologie: febra, obstructie nazala, rinoree mucopurulenta, respiratie orala, sforait.
Complicatii ce pot apare:otite, sinuzitelaringite, traheobronsite, complicatii oculare, adenoflegmon retrofaringian.
Recidivele frecvente  duc la hipertrofia cronica a amigdalei rinofaringiene  si reprezinta vegetatiile adenoide . In aceste cazuri se practica adenoidectomia , la cel putin o luna de la ultimul episod de adenoidita acuta.
Tratamentul trebuie sa fie atit profilactic cit si curativ.

Tratamentul curativ consta in aspiratia secretiilor nazale, dezinfectante si vasoconstrictoare locale, antipiretice, antiinflamatorii, uneori antibiotice.

facebook

Zone Medical ESTET

Clinica ORL- Zone Medical Estet din Bucuresti este coordonata de Dr. Mirela Turcu , medic specialist otorinolaringologie, membra a societatii nationale de ORL si a societatii nationale de rinologie. Clinica Zone Medical Estet este o clinica privata de ORL si Chirurgie Plastica aflata in sectorul 4 al capitalei intr-un cartier de vile linistit. Clinica ORL este dotata cu o unitate ORL de ultima generatie, audiometru , videofibroscop.

Afla mai mult