26 Aug 2015

Aveti nasul infundat,dureri de cap, stranutati des si nu aveti miros? Puteti avea o afectiune des intalnita si anume : polipoza nazala

Ce este polpipoza nazala si cum se manifesta?

1wPolipoza nazala este o afectiune inflamatorie cronica a mucoasei nazale si sinusale, caracterizata prin prezenta la nivelul foselor nazale si a sinusurilor ,a unor formatiuni tumorale moi, nedureroase, translucide.

Oricine poate avea aceasta afectiune, dar apare mai frecvent la cei cu alergii, astm bronsic, sinuzite cornice, rinita alergica, fibroza chistica.

Pacientii cu polipoza nazala prezinta : obstructie nazala unilaterala sau bilaterala, scaderea mirosului , rinoree, stranut frecvent, uneori cefalee.

Frecvent persoanele sunt cunoscute cu un fond alergic.

Diagnosticul de polipoza nazala il pune medicul specialist ORL, in urma examenului clinic ORL si a endoscopiei nazale,asociate cu examenul computer tomograf, consultul alergologic si pneumologic( in cazurile de astm bronsic)

Daca prezentati astfel de simptome solicitati un consult ORL. Netratata polipoza nazala evolueaza spre complicatii grave ocular sau cerebrale, forme invalidante, etc.

Cum se trateaza polipoza nazala?

Tratamentul polipozei nazale poate fi medicamentos sau/si chirurgical.

Tratamentul medicamentos consta in aplicarea de corticosteroizi topici pentru o perioada mai lunga , uneori chiar corticoterapie orala, antihistaminice, antibiotice.

Tratamentul chirurgical consta in ablatia endoscopica a polipilor de la nivelul nasului si sinusurilor, urmate de tratament local cu corticosteroizi pentru prevenire recidivelor.

Pentru mai multe informatii puteti solicia o programare pentru consultatie la Dna Dr. Mirela Turcu –medic specialist ORL

Clinica Zone Medical Estet

Tel: 021.334.00.80 /  0761.640.626

www.clinicaestet.ro

www.chirurgie-estet.ro

otita-acuta